Veel eten betekent veel foto’s van eten betekent veel voedingsdagboek posts! Woohooo, dit is toch echt de laatste voedingsdagboek post van juni, hehe. Van een tofu workshop tot meer groente en fruit eten. Absoluut de invloed van de zomer kan ik je vertellen, de Haagse markt ontploft van aardbeien, perziken, nectarines en sinaasappels. En natuurlijk sla ik hebberig alles in! Zo cheap 🙂
Oja, dit is het resultaat van een kwartiertje op de Haagse markt. Ik haal makkelijk een halve kilo perziken voor 1 euro, cherry tomaatjes voor 1 euro, 4 avocado’s voor 1 euro en ga zo maar door..
Heerlijke ontvangst bij de Tofu workshop van Tofupedia 🙂 Bij binnenkomst kregen we een drankje, ja, dan heb je al punten gescoord bij mij. En vervolgens een amuse van, ehm… tofumousse? Komkommer, selferij, lenteui.. Ik weet het niet meer, sorry. Haha.
Alles was zo goed geregeld! Op dit soort momenten ben ik wel extra dankbaar dat ik hierbij mag zijn.
Cheesecake van tofu! Bijzonder lekker, had ik niet echt verwacht haha. Het was namelijk niet té zoet.
Dit was een aardbeiensalade met tofu. De tofu kun je hierin zien als de rol van feta kaas bijvoorbeeld. Dat zoet met zoute maakt het een frisse salade.
Koffie tussendoor. Ik gooi er sinds een paar weken standaard ijsklontjes bij.
Kwark + kaneel + een halve mango
Booohooo, banaan ei pannekoek mislukt.
Dan maar zo. Met wat jam.
Ik kan eindeloos crackers met beleg eten. Jam + hüttenkäse en twee crackers met pindakaas en pistache pasta van VanMax.
Kwark + kaneel.
Goed gelukte banaan ei pannekoeken! Met wat kwark en wilde perziken. En natuurlijk koffie.
Snelle maaltijd. Diepvries doperwten + sperziebonen. Rode ui en champignons.
Ik had dit nog heeeeel lang in de kast liggen. Pasta met kruiden. De kruiden heb ik even gepikt.
Tofu blokjes erbij 🙂
Volkoren penne pasta! ZO lang niet meer gemaakt of gegeten.
Inmiddels wat van die kruidenmix erbij gedaan + tomaten puree + de gekookte pasta
En klaar!
Omelet 🙂
Kiwi en koekjes, haha. Vreemde combi.
En we sluiten af met zelfgebakken brood (komt recept van) met pindakaas van VanMax en jam. <3
4 comments
Ja leuk voedingsdagboek! Ik vind crackers met beleg ook zo lekker. Ben gek op de combi hummus met sambal of pindakaas met sambal. En amandelpasta met appel. En uh.. een cheesecak van tofu! Whut! Ik heb laatst een quiche gebakken met tofu (als vervanger van ei/room) en dat vond ik al behoorlijk inventief. Ik ga eens op zoek naar cheesecake recepten want daar wil ik wel mee aan de slag! Wat interessant.
Verder ben ik benieuwd naar het broodrecept. Hoe vaak ik het ook probeer, ik ga gewoon geen lekker brood maken. Het is of zuur, of rijst niet goed of klef…Dus ik wacht af naar jouw recept en misschien probeer ik het dan nog een keer:) Fijne maandag! X
Lekker! Vooral de pannenkoeken met wilde perziken zien er heerlijk uit!
Aaahhhh, ik krijg altijd zo’n trek van al die foto’s! Vooral de pannenkoekjes, 😉
Wat ziet dat er lekker uit! Ik ben benieuwd naar de jam die je gebruikt Teni 🙂 Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar een goeie jam, dus laat het me alsjeblieft weten!
groetjes