Voedingsdagboektijd! Het weer slaat nu daadwerkelijk om naar ‘winterse’ temperaturen en dat betekent dat ik nu al een week een bak kwark in de koelkast heb staan maar het steeds ‘te koud voelt’ om dit te eten. Warme havermoutontbijtjes en stoofpotjes komen dus steeds vaker voor in mijn menu!
Maiswafel met zuivelspread
Koffie on the go
Tosti in the making! Ik begreep dat dit een ultieme combinatie was qua kaas voor een tosti, dus ik keek geduldig toe hoe de tosti’s bereid werden.
Geraspte belegen kaas met een plakje cheddar en wat peper eroverheen
Je kunt de boterham ook nog van binnen en buiten besmeren met boter voor je hem op de grill plaatst
Het plankje met ketchup en chili saus staat klaar!
Oeehh..
Aanvallen!
Stoofpotje in the making. Het recept vind je hier.
Dit waren de eerste foto’s die ik wilde gebruiken voor het recept. Maar aangezien het steeds sneller donker wordt en foto’s van eten er snel ‘geel’ uit komen te zien, besloot ik deze niet te gebruiken en nieuwe foto’s te maken. Die voor mijn gevoel niet echt veel beter waren hoor.. Oh well.
Ontbijten met zelfgerolde croissants met nutella en honing!
Jaaaaa het werd tijd voor een metalen rietje!! Velen van jullie hadden door de jaren heen al eens wat gezegd over het feit dat ik steeds plastic rietjes gebruikte in mijn hete koffie. Niet echt waar plastic rietjes voor bedoeld zijn, ook denkend aan BPA. Aangezien ik elke ochtend koffie drink, besloot ik een metalen rietje voor de hete drankjes te halen. Mijn moeder kwam met deze tip, bij de Dille&Kamille.
Staat ook mooier in de foto’s dan zo’n lelijk groen, rood of oranje rietje dat meteen de aarde-tinten van de foto verpest. haha.
Warm havermoutontbijt, ik vond het iets te dik..
Dus wat sojamelk bij gedaan!
Restjes van het stoofpotje opnieuw verwarmen voor het avondeten.
Een deel heb ik op een wrap gegeten,
En een deel gewoon zo. Heerlijk, voedsel van de vorige dag 🙂
Tijd voor wat chocolade!
Dit is niet mijn favoriet, maar ik heb een lade vol met chocolade wat ik overal en nergens meekrijg en daar pik ik wel eens een stukje uit. Deze heb ik gekregen van Tamara op mijn boekenfeestje, was tijd om aan te breken! JUM!
Wat zei ik je? Ik gebruik 1/3 sojamelk 2/3 water (totaal van 2 kopjes) en dan een kopje (40-50 gram) havermout voor het geval je je dit afvroeg!
Dit doe ik dus ook graag, appel met kaneel, beetje water en honing of dadelstroop opwarmen om daarna over de havermout te doen. Het recept hiervan heb ik ook uitgewerkt voor je: Makkelijke Appel Kaneel Havermout.
Oeh, kijk hoe lekker warm het is!
Dit is zo lief, ik kreeg deze doos met Ridiculously Good chocolade van Shemara toen we samen koffie aan het drinken waren. Ze hebben een nieuwe smaak, Jolly Ginger & Apricots, deze kwam voorbij in mijn vorige voedingsdagboekpost. Kan natuurlijk niet alles in één keer opeten he 😉
Zo trots op dit merk! Ik ga je er binnenkort wat meer over vertellen in een foto dagboek omdat het echt een merk is dat voor duurzaam, eerlijk en biologisch gaat, mag dus zeker wat support gebruiken als je het mij vraagt!
Dit zit er in het doosje! Een papiertje, superschattig, dat je kunt planten!
LOVE dit merk! Mijn favoriete is de variant met een amandel bovenop 🙂
Snelle salade
Broodje met restjes, gebakken ei (wit vooral), eigeel gebruikt voor een recept.
Met wat augurk.
Ik haal steeds meer dingen uit mijn kastjes die er al een tijdje liggen, allemaal gekregen, goodiebags, events, en pakketjes via de post. Dit zijn glutenvrije brownies. Volgens mij zijn brownies sowieso vrij makkelijk glutenvrij te maken aangezien je er niet per se een zetmeel component in hoeft te doen.
Wortels en aardappels uit de Airfryer!
Ik dacht, kan een ui ook in de Airfryer? Wel zo makkelijk.
Verwikkeld in aluminiumfolie, hup, erin!
En dat kan zeker!
Koffie met twee blokjes chocolade 🙂
Tosti met kaas en komkommer
Pepernoten, koekjes, en thee da niet in beeld is.
Hmmmmm, avocado met ei is sowieso een waanzinnige combinatie, maar dit is wel next level!
Glaasje jus met prosecco (zeg ik geen nee tegen), amandelen, edamame bonen met sojasaus. Perfect!
ZO! Dit wil ik allemaal nog een keer eten!
4 comments
Ooh wat een lekkere dingen weer. De tosti ga ik zeker een keer proberen. Ziet er super goed uit. Mijn favoriete tonys is dus juist die met pecan en cocos 🙂
Dat stoofpotje van jou, dat praat gewoon tegen mij.. Ga ik maken!
Wat erg, er stond ‘peper eroverheen’ en ik las gewoon pepernoten eroverheen.. Ik zit helemaal met mijn hoofd bij pepernoten blijkbaar hahaha. Warme appel vind ik trouwens wel een heel goed idee, dat ga ik binnenkort ook maar weer eens maken!
Hahaha, aaah, Tony’s! De nieuwe chocola van Ridiculously Good is ook zo lekker! 😀
Ik zwijmel weer weg bij je eetdagboek. Die tosti’s ga ik een keer proberen, bijna niks lekkerder dan gesmolten kaas!