Yes, het is weer zover! Tijd voor een gloednieuw voedingsdagboek met onder andere een heel recept geïntegreerd! Maar daarnaast ook genoeg maaltijden om ideeën en inspiratie uit op te halen mocht je daar op zoek naar zijn.
Spruitjes die in de TooGoodToGo box zaten van de Lidl gehalveerd en in de oven gedaan met wat olijfolie, peper en zout (20 minuten op 180 graden Celsius)
Gebakken courgette en een vega schnitzel
De spruitjes waren zo lekker knapperig!
Restjes van de avond ervoor: vega balletjes (gehalveerd), aardappelen en wortel uit de oven, gebakken ui en doperwten
Koekjes en thee!
Pompoen & linzensoep in the making. Ik doe de pompoen eerst 25 minuten in de oven (200 graden Celsius) met olijfolie, peper en zout.
Ondertussen bak ik een gele in een soeppan met wat olijfolie. Daar doe ik vervolgens komijn, kurkuma, paprikapoeder, peper en zout bij
Dit ruikt zó lekker!
Een kopje rode linzen erbij
Wat water en tomatenpuree
Pompoen uit de oven (dat nu een lekkere geroosterde smaak heeft gekregen) erbij en koken maar!
Niet zomaar met water, nee nee: met een lekker blikje kokosmelk en een bouillonblokje erbij. Aan de kook brengen, vuur laag zetten en 10 minuten laten koken. Daarna in een blender mixen tot het een dikke maar gladde soep is geworden.
Jummie!
Met wat geroosterd brood erbij en smullen maar.
Dit is volkoren maïsbrood van de Marqt.
Gerookte tofu salade van de Marqt (zat in de TooGoodToGo)
In de box zat ook deze chiapudding met granola topping.
Wrap avond! Gebakken uitje
Avocado, tomaat en lenteui
Vega balletjes uit de oven
Kikkererwten, maïs en kidney bonen in een glazen bak bewaard aangezien ik wat comments kreeg laats bij mijn YouTube video dat ik geen open blik in de koelkast moet bewaren. Ik heb het zelf nog niet uitgezocht, maar tot die tijd doe ik het dus gewoon in een glazen bak.
Helemaal prima zo!
De vijgen zijn er! Oh mijn god wat ziet dit er waanzinnig uit. En ze zijn zó lekker.
WAUW!
Rozijnenbroodje van de Lidl
Met wat olijfolie margarine (ik weet even het merk niet meer!). Soms doe ik er nog een plakje kaas bij.
Restjes uit de koelkast opwarmen voor Boy met sojasaus en ketjap
Glasnoedels koken
Garneren met wat cashewnoten, sesamzaad en lente-ui en klaar is Boy zn maaltijdje.
Salade met werkelijk alles wat nog over was uit mijn foodprep (zie video!)
Uitje erbij en klaar.
Soort geïmproviseerd bijgerecht met echt de laatste restjes: avocado, tomaat, lente-ui, gekookt ei en Sriracha saus.
En er werd ook chips gegeten! Dit is de Pepper&Salt chips van de Lidl.
Weer een heerlijk rozijnenbroodje met olijfolie halvarine.
Vega kipschnitzel
Pompoensoep opwarmen
Fijn als er al dingen klaarliggen thuis om alleen even op te warmen 🙂 Een soortgelijk recept voor de pompoensoep kun je hier vinden:
Melkchocolade met hazelnoten. Ik eet het heel langzaam op maar dan smelt het helemaal in mijn handen, daarom pak ik de chocolade altijd vast met een stukje aluminiumfolie. Boy vindt het hilarisch, haha.
Broodje kaas! Jum!
Yoghurt, appel, cacaonibs en hennepzaad
Dit is echt de enige foto die ik heb van onze Indiase avond want we hadden er ZO’N zin in dat alles binnen no time op tafel moest en we wilden aanvallen. Verreweg onze favoriet, en werkelijk nog NIETS heeft hieraan kunnen toppen, is Taj Mahal in Den Haag. Elke keer als we in Den Haag zijn halen we daar onze lievelingsmaaltijd op: Kip Korma en Butter Chicken.
En we sluiten af met een nieuw probeersel: gezonde appeltaart met een bodem van chiazaad en havermout 🙂
Hmmm 🙂 Ik heb weer gesmuld bij het schrijven van dit Voedingsdagboek, hopelijk jullie ook!
2 comments
Benieuwd naar de appeltaart, ziet er heerlijk uit!
Mag ik je een tip geven als je van Indiaas houdt? Vlakbij de Overtoom (op het hoekje) kun je het Dosa restaurant vinden. Super lekker!! Wanneer ik weer in Amsterdam ben dan moet ik daar altijd wat halen😄