Het is weer een perfecte dag voor een Voedingsdagboek! Lekker scrollen door foto’s van eten op je zaterdag en wie weet haal je er wat inspiratie of lekkere trek uit. Hoe dan ook, ik hoop dat je wat positiefs haalt uit dit voedingsdagboek. Van restjes opnieuw verwerken in maaltijden tot vers bereide gerechtjes!
Restjes kikkererwten met courgette, ui en tomatenpuree bakken in wat olijfolie
Bloemkool uit de oven
Dit was een restje dat ik had verwerkt voor Boy. Hij had nog wat shoarma over van de dag ervoor en ik heb het opnieuw gebakken met wat tomatenpuree, komijn en kaas – dit in een wrap gerold, getopt met kaas en in de oven gedaan. Met de laatste restjes yoghurt en komkommer heb ik een fris sausje ernaast gemaakt met wat citroen, peper en zout erdoor.
Normaal had hij de shoarma allang weggegooid – en ik kan daar niet tegen.
Voor mij maakte ik de kikkererwten, courgette en ui klaar die je net zag met de bloemkool en wat kokosmelk. Ook hier deed ik wat geraspte kaas bij en plaatste ik het 10 minuten in de oven.
Jum!
Een snelle simpele salade met rucola, rode ui, mais, olijf, cherry tomaten en maïs
Bloemkoolrijst met courgette, ui, champignons en zongedroogde tomaat. Daarnaast een groenteburger en een simpele salade van tomaat en komkommer met peper, zout en citroensap.
Soms doe ik er nog wat ketchup en Sriracha overheen 😉
De wrap blijft terugkeren in dit voedingsdagboek! Een perfecte manier om restjes mee te verwerken. Yoghurt, quinoa (gekookt), zongedroogde tomaat, tomaat, kikkererwten, rode ui en geraspte kaas.
Yoghurt met chiazaad en nectarine
Heerlijk!
Een heerlijke Magioni pizza voor de vrijdagavond!
Dit was de mijne
En dit was die van Boy
We hebben gesmuld.
Simpel havermoutontbijt met amandelmelk, havermout, kaneel en een beetje honing opwarmen in een pannetje. Als ik het in een schaaltje heb gedaan doe ik er nog wat koude amandelmelk bij – ik vind dat dan zo lekker smeuïg!
Een dikke groene smoothie met spinazie, banaan, amandelmelk, vegan eiwitpoeder en een schepje Green Juice van Nutribites.
Ontbijt is compleet 😉
Twee gekookte eieren, waarvan eentje verdeeld over twee broodjes met avocado, peper en zout.
Dit was letterlijk nog alles wat in de koelkast over was. Wat avocado, zongedroogde tomaat, olijven en kikkererwten. Ik heb het op een halve wrap gedaan en opgegeten. Heerlijk!
Yoghurt met appel, honing en kokos.
Ik beloof dat dit de laatste wrap foto is! dat komkommersausje dat ik voor Boy had gemaakt is hierin verwerkt. Avocado, kikkererwten, zongedroogde tomaat, olijf en mozzarella.
Gemarineerde kip met rode ui voor Boy
Spruitjes met aardappelen voor Teni.
Hazelnoten even in de oven geroosterd voor bij de spruitjes
Ik was even vergeten dat ik ze eerst wilde hakken 😉 Dus dat nog even snel gedaan voor ze bij de spruitjes gingen.
Dit ging gezamenlijk weer de oven in met een beetje honing over het geheel – zo zo zo lekker!
Dit samen met bloemkoolrijst, rode ui en kikkererwten was mijn avondmaaltijd.
Aangezien Boy niet echt van bloemkool houdt en al helemaal niet van spruitjes, grilde hij snel wat sugar snaps voor bij de kip.
En zo kwam hij ook weer aan zijn vitamientjes 😉
Hoop dat je hebt genoten van dit voedingsdagboek! Vragen? Laat het weten in de comments!