Ik heb weer eens heerlijk gegeten. Zelfgemaakte quiche! Kijk gauw verder voor de overheerlijke foto’s en het recept.
Benodigdheden:
- 125 gram boter
- 250 gram bloem (ik heb volkoren bloem genomen)
- 3 eieren
- eetlepel olie
- 150 ml melk
- bolletje mozzarella
- 150 gram geraspte kaas
- 200 gram rundergehakt
- 20 gram feta kaas
- 50 gram doperwten
- 20 gram champignons
- 1 ui
- peper, zout en komijn
Voor het deeg:
Meng de boter met de bloem, voeg dan 1 ei, 1 theelepel zout en 1 theelepel koud water toe. Meng dit geheel goed totdat er een deegbal ontstaat. Deze kun je nu uitrollen tot platte stukjes waarmee je de ovenschaal gaat bedekken.
Dan is het tijd om de ui in stukjes te snijden en te bakken samen met het rund, de doperwten en champignons met een eetlepel olie in een pan.
Voeg als laatste de feta kaas toe zodat dit er een beetje doorheen smelt. Wanneer de feta er goed doorheen gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
Doe het geheel in de ovenschaal die bedekt is met het deeg van de quiche.
Nu is het tijd om de saus te maken!
Doe de melk, twee eieren, peper en zout in een hoge kom en mix dit 3 minuten goed door.
Giet dit mengsel bij de rest van de quiche.
Bedek het geheel met geraspte kaas en mozzarella. En dan mag het de oven in voor +/- 35 minuten op 180 graden Celcius!
Jummie!
Eetsmakelijk!
3 comments
… [Trackback]…
[…] Informations on that Topic: fitbeauty.nl/recept-quiche/ […]…
Leuk recept. Zou je het deeg ook kunnen maken met speltmeel of boekweitmeel? En hoeveel gram zou je moeten gebruiken als het voor een persoon is? Ik wil er een klein taartje van maken 🙂
Dat kan zeker! Je kunt 1/4 gebruiken, dan krijg je een kwart van wat ik had (kun je misschien uit de foto achterhalen of dat voldoende is voor jou alleen).
Liefs,