Soms vergeet ik gewoon hoe lekker sommige simpele recepten wel niet zijn! Zoals ook deze gevulde paprika’s. Ik heb hier al eerder een recept van gedeeld, maar die waren vegetarisch en deze hebben een andere vulling + vlees. Ik begin alweer te watertanden..
Je zou kunnen zeggen dat 2 paprika helften (1 hele) per persoon als portie gezien kan worden als je daarnaast ook nog wat hebt zoals een salade of iets dergelijks. Ik heb met mijn hoeveelheden 6 helften kunnen vullen.
- 3 paprika’s
- 250 gram gehakt
- 3 middelgrote wortelen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 ui
- komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout
- olie om in te bakken
- veggie mix*
- optioneel: kaas
*Ik kreeg twee varianten Vegi Mix van een merk dat ik nog niet kende in de brievenbus: Lima. En natuurlijk ben ik best voorzichtig en een beetje sceptisch in het begin. Ik probeerde het eerst uit met een simpel wok gerechtje afgelopen zaterdag en dat beviel zó goed dat ik het ook in dit gerecht heb gebruikt. Het is echt heerlijk en verzadigend. Je kunt dit trouwens ook vervangen door zelf zilvervliesrijst of couscous of linzen etc. toe te voegen.
Verwarm de oven vast voor op 190 graden Celcius
Paprika’s gewassen. Ik heb er dus niet 5 gebruikt zoals je hier boven ziet.
Wortels in kleine blokjes snijden
Ik heb eerst het uitje gesneden en in de wok gedaan met wat olie. Vervolgens kan de hele bende erbij; wortels, gehakt, komijn, paprika, knoflook. Dit bak je tot het gehakt niet meer rood is.
Dit is de Vegi Mix waar ik het over had.
De ingrediëntenlijst! Super belangrijk. Rijst, rode rijst, linzen, doperwten, sesam, sojasaus, olijfolie en zeezout.
Goodness 🙂 De mix kan erbij wanneer het gehakt doorbakken is.
Na zo’n minuutje de mix er doorheen te hebben geroerd kan het blikje tomatenpuree erbij.
En dan is het tijd om de paprika’s te vullen! Snijd ze door de helft en verwijder de pitjes en witte stukjes aan de binnenkant.
Ik had er nog wat geraspte kaas overheen gedaan voor ik ze in de oven deed. Ze kunnen zo’n 20 tot 30 minuten de oven in.
AANVALLEN!!
Eetsmakelijk 🙂
12 comments
Ziet er wel lekker uit!
Jammer dat m’n buikje niet zo’n fan is van paprika 🙂
Werd de rijst gaar
De rijst is al voorgekookt uit de vegi mix 😉
In mijn andere gevulde paprika recept gebruik ik ook rijst, die kook ik eerst.
Dit ziet er echt heel lekker uit, ga ik zeker een keertje proberen.
Ik wil eigenlijk zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes koken, mijn Challenge 😉 misschien kan ik dit d.m.v. kruiden en losse rijst toch voor elkaar krijgen.
Wauw ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker weten eens proberen!
Heerlijk, ik maak dit ook vaak! Maar dan met quinoa of bulgur. Hartstikke machtig, en lekker 🙂
Lang geleden dat ik nog gevulde paprika’s heb gemaakt, nu heb ik er weer zin in. Deze variatie ga ik zeker eens testen.
Hi Teni,
Aida wees me op dit gerecht en het ziet er heeerlijk uit, dus ik wil het graag een keertje proberen. Kun je die vegi mix van lima gewoon bij de AH kopen? Of moet je ervoor naar een speciale supermarkt oid?
Ziet er goed uot! Waar is die Vegimix te koop?
Ik heb die vegamix bij natuurwinkel gekocht, kost iets van 3,5 euro!
Lijkt me heerlijk!
Vandaag deze paprika’s gemaakt Heerlijk ??