Ik had werkelijk geen idee hoe ik dit recept moest noemen. Uiteindelijk komt het neer op een snack, gemaakt van kwark of yoghurt, met lekkere noten en zaden erdoor en vervolgens uit de diepvries. Ik heb het recept absoluut niet zelf bedacht, online staat het vol als je zoekt op “Yogurt Bark”, maar dit is mijn variatie daarop. Het is heerlijk, gezond en vooral super makkelijk om te maken!
Wat heb je nodig?
- 500 gram magere kwark / 0% Griekse yoghurt / 10% Griekse yoghurt (normale)
- 2 eetlepels maïzena
- noten, zaden, vruchten, wat jij maar wilt
Ik heb deze Griekse yoghurt gebruikt.
Doe de kwark/yoghurt in een kom en doe daar vervolgens de maizena bij, even goed door elkaar roeren met een vork.
Vervolgens kun je jouw favoriete “dingen” erdoor doen. Noten, vruchten, zaden, kokos, etc.
Doe een vel bakpapier in een bakvorm, het liefst een brownie bakvorm omdat deze vaak laag en vierkant is. Een cakevorm kan ook, maar zorg er dan voor dat de yoghurt niet “te hoog” komt, maar de dikte van een reep krijgt.
Even glad strijken met de achterkant van de lepel en dan kan het de vriezer in. Minstens 3 uur.
Als je ze uit de vriezer haalt kun je het in repen snijden of gewoon stukken afbreken. Het smelt natuurlijk wel, dus je kunt het niet de hele tijd buiten de vriezer laten staan.
Ik heb er stukken vanaf gebroken, met een velletje bakpapier eromheen kun je ze oppeuzelen op de bank, kijkend naar een film. Tenminste, dat is wat ik heb gedaan. Omdat het ijskoud is, doe je langer over een klein stukje en in principe eet je gewoon kwark/yoghurt met vruchten en noten (met een beetje maizena). Dus prima gezond 🙂
Smakelijk!
10 comments
Dit ziet er best lekker uit. Maar om eerlijk te zijn… als ik dan toch een keer ijs ga eten, wil ik het liefst gewoon Ben & Jerry’s 😉
Ziet er lekker uit, waarom voeg je eigenlijk maïzena toe?
Hmm heel simpel, maar lijkt me erg lekker! Ga ik zeker een keer proberen.
Lekker zeg! Ik ben helemaal into kwark gebruiken in recepten, dus ik ga deze ook zeker proberen.
Ziet er lekker uit, ga ik zeker eens een keer proberen!
Ooh lekker! Ik had toevallig alle ingrediënten staan en ik kon het niet laten om gelijk aan de slag te gaan!
De griekseyoghurt-noten-bosbessen-reep staat in de diepvries… 🙂
Bedankt voor het delen, Teni!
Waarom maizena dan?? Om er geen ijs klontjes in te krijgen
Ohyeah, wat een goed idee! 🙂
Een vraagje kan je er ook chocolade in doen? En hoe moet dat?
Deze ga ik uitproberen. Lijkt me heerlijk met dit warme weer.