Ik wilde al heel lang zelf eens vegetarische burgers maken omdat ik de kant-en-klare uit de winkel veel te duur vind. Ik ben gaan experimenteren en het was werkelijk héérlijk!! Lees gauw verder voor het hele recept.
Benodigdheden voor 10 kleine burgers:
- 1 wortel
- 1 blik bruine bonen (zo’n 200 gram)
- 1 grote ui
- 2,5 eetlepel kwark
- 3 beschuitjes
- 2 eetlepels bloem
- Pittige saus (optioneel)
- Peper
- Zout
- Gemberpoeder
Doe de bruine bonen in een kom en plet dit fijn, dit kun je ook met een vork doen.
Snijd de ui in kleine stukjes en rasp de wortel
Doe dit bij de gestampte bonen en plet dit geheel goed zodat het gelijk vermengd is.
Doe de eetlepels kwark bij het mengsel
Meng de bloem er goed doorheen
Als je de kwark en bloem er goed doorheen hebt gemengd is het tijd om de kruiden toe te voegen. Ik houd van een wat pittige smaak dus heb ik er pittige saus bij gedaan. Dan een hoop gember, peper en een klein snufje zout.
Beschuitjes pletten!
Nu kun je een klein balletje van het mengsel met je handen pakken en platdrukken. Leg beide kanten even in het gestampte beschuit
Zo zagen mijn vegetarische burgers eruit in de pan! Bak ze op een laag pitje voor 10 tot 15 minuten (ja het duurt eventjes!)
Draai ze af en toe om zodat ze gelijk aan beide kanten bruin worden
En klaar is je vegetarische burger! Heerlijk met wat gekleurde groente op je bord. Een perfecte maaltijd voor een balansdag.
3 comments
Ik ben helemaal fan van vegetarische burgers! Ik ben geen vegetariër, maar ik vind ze gewoon heerlijk! Ik heb er vandaag nog eentje gegeten 🙂 Ik ben hier heel benieuwd naar, dit ga ik zeker eens een keer uit proberen, dankjewel!
Ik ben ook geen vegetariër en vind ze heerlijk! hihi.
Ik hoop dat ze zullen smaken! 🙂
Ik wil deze heel graag proberen! Denk je dat ze ook lukken met witte (Canellini) bonen….? Ik heb hier een blik dat naar beneden is gevallen en opengebarsten is en ik dus moet gebruiken. 🙂