Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vriendin Karlien een pakketje met allerlei goodies van de Dille en Kamille, ik ben echt gek op die winkel! Ik werd meteen enthousiast toen ik het zakje zag met daarop “ijsthee”, AAH dat moet ik maken! De dag erop ben ik meteen aan de slag gegaan, het was echt héérlijk! En dat zonder suiker, kleurstoffen, conserveermiddelen 🙂
Wat heb ik gebruikt:
* Zakje ijsthee van de Dille en Kamille. Je kunt ze hier ook online bestellen.
* Kokend water
* Honing
* IJsklontjes
* Blender
* Vergiet
Als je niet het zakje gebruikt van Dille en Kamille kun je gedroogde producten gebruiken zoals gedroogde aardbeien, citroen, munt, gember, wat jij maar wilt! En ook als het niet gedroogd is zal het werken, de smaken komen dan anders tot hun recht.
Laten we beginnen!
Ik begon met 1 glas, hier heb ik ongeveer anderhalve eetlepel van de ijsthee ‘kruiden/vruchten’ gebruikt.
Giet er dan kokend heet water overheen
Ah! Wat ziet het er leuk uit 🙂 Op dit moment meng je er honing doorheen. De hoeveelheid bepaal je zelf natuurlijk, voor 1 glas heb ik 2 theelepels honing gebruikt. Voor de kan hieronder heb ik ongeveer 3 eetlepels gebruikt.
Ik vond het zo mooi dat ik me bedacht dat één glas niet voldoende zou zijn. Huppa! Een hele kan gevuld. Deze kan bewaar je in de koelkast voor minimaal 3 uur. Het moet goed afgekoeld zijn. Het was in de avond dat ik dit maakte, dus het bleef bij mij de hele nacht in de koelkast staan.
Zo ziet het er de volgende ochtend uit, echt een ijsthee kleurtje!
Het vocht afgieten met een vergiet boven de blender. Daarna heb ik ijsklontjes in de blender gedaan en flink ‘geblend’.
Het schuimde helemaal op, net als bier! Langzamerhand kwam de kleur terug, wauw!
Nog meer ijsklontjes in een glas gedaan en daar de ijsthee in geschonken. Het was 30 graden, en serieus het perfecte drankje! Het is echt heerlijk! Sowieso zal ik gauw een back up zakje ijsthee halen bij de Dille & Kamille!