Eigenlijk hoort het woordje “aardappel” helemaal niet thuis in de titel. Maar ik wilde het er toch in plaatsen omdat het je een idee geeft van wat ik heb geprobeerd na te creëren met bloemkool. Mocht je een lichtere variant van aardappelpuree mét een heerlijke smaak, dan ben je hier aan het goede adres!
Oja, je moet wel van bloemkool houden 😉 haha.
Wat heb je nodig voor twee porties?
- 500 gram bloemkool
- 150 gram hüttenkäse
- 1-2 eetlepels (plantaardige)melk
- peper, zout, knoflookpoeder
- 2 eetlepels philadelphia (optioneel)
Je kunt het ook als dip gebruiken!
Snijd de bloemkool eerst in kleinere stukken en doe deze in een pan gevuld met water. Breng het water aan de kook en kook de bloemkool tot hij goed zacht is geworden (zo’n 20-30 minuten). Giet de bloemkool af en laat hem even afkoelen. Als de bloemkool wat is afgekoeld verplaats je hem naar een schone theedoek (zo dun mogelijk) waarbij je zoveel mogelijk vocht mee gaat uitwringen. Als je hier klaar mee bent verplaats je de bloemkool naar de keukenmachine en voeg je alle andere ingrediënten toe. En mixen maar! Je kunt tussendoor even proeven of je vindt dat de smaak goed is. Het ‘geheim’ vind ik toch echt de hüttenkäse en knoflookpoeder, sla deze dus niet over!
Je bloemkoolpuree is binnen een handomdraai gemaakt! Geniet ervan!
Eetsmakelijk!
5 comments
Mmm dat ziet er heel lekker uit! Goed idee om het ook als dip te gebruiken.
Kan ik dit ook in de blender doen?
heerlijk Teni,
Ik zat ate hopen op dit receptje sinds je het in je weekoverzicht had laten zien;)
Ziet er heerlijk uit. Ik wil gaan foodpreppen, kan ik dit ook vooruit klaarmaken voor +2 dagen in de koelkast of invriezen? Heb je daar ervaring mee?
Is heel lekker, ik maak het regelmatig. Combineert lekker met worteltjes. Als je de bloemkool stoomt in plaats van kookt kun je de stap met die theedoek overslaan.