Een nieuwe week is voorbij en er is natuurlijk weer gegeten. Toch voelt het gek om nu alleen wat te schrijven over mijn maaltijden de afgelopen tijd, ik wil jullie enigszins ook een update geven omdat jullie stuk voor stuk zo enorm meeleven en me berichtjes sturen.
Van adviezen, tot gewoon een hart onder de riem; bedankt daarvoor! Het verwarmt echt mijn hart.
Wat ik in ieder geval kan zeggen is dat het no way near het gevoel is van vorig jaar, toen zat ik er echt vele malen erger doorheen. Deze keer was het precies de week na Italië, één week, en ik trok direct aan de bel.
En wat ik ook enigszins wil zeggen is dat hetgeen dat voor mij de druppel was die de emmer deed overlopen was niet iets is wat ik zomaar op mijn blog kan delen. Er gebeuren zoveel meer dingen achter de schermen die niet enkel over mijzelf gaan en niet gepast zijn om, vooral in het moment dat het gaande is, te delen.
Vele adviezen over minderen in werk, in even stoppen met bepaalde zaken; maar ik weet dat mijn werk mij de rust geeft. Lees anders: “Mijn werk is niet het probleem” wat ik vorig jaar schreef. Ik weet heel goed waar dit vandaan komt en het heeft heel lang doorgesudderd tot het in een drukke week, met elke dag rijles vroeg in de ochtend, vele deadlines en weinig slapen op persreis (door huilende baby’s de hele nacht op de camping), ervoor zorgde dat het teveel werd.
Daarvoor rende ik ook van deadline tot deadline (ik noem het mentaal sprinten), alleen de periode om even terug te vallen en uit te rusten kwam maar niet. Les voor mezelf: plan rust in. Laat het niet over aan het moment.
Het gaat allemaal goed komen, dat weet ik zeker en het is niet het einde van de wereld. Maar het is belangrijk dat ik luister naar de signalen van mijn lichaam en dingen als Whatsapp en dergelijke even compleet uitzet. Wat overigens véél makkelijker gaat dan vorig jaar, omdat ik weet wat er gaat komen als ik niet deze maatregelen neem.
Al met al voel ik me steeds meer uitgerust en langzaamaan weer mezelf, maar ik juich heus niet te vroeg 😉 Goed, op naar het voedingsdagboek!
Yoghurt met appel, vaak mijn ‘toetje’ als ik nog trek heb in de avond.
Daar gaat wat kokos overheen, heerlijk!
Nog steeds, mijn lievelingsontbijt van 2018: banaan-eiwit-eiwitpoeder-pannenkoek met yoghurt, maple syrup en kokos.
Een groenteburger op een ‘bedje van’ spinazie, met tomaat, champignons en ui samen gebakken en rode biet. Gewoon alles bij elkaar dus, met ketchup erbij!
Salade van spinazie, verse basilicum, gedroogde vijgen, rode biet, tomaat
Komkommer, kip en pompoenpitten.
Hmm de romige chocolade cake als snack met wat koffie en een flinke schep yoghurt! Hieronder het recept:
Ik kocht dit bij de Marqt en vond het heerlijk! Zo af en toe, haal ik het weer. Een matcha drankje met grapefruit smaak.
Tijd om groente te grillen in de oven!
Ik doe er meestal ui en knoflook bij en kruid het geheel met paprikapoeder peper en zout (en wat olie, daarna lekker husselen). Op 200 graden Celsius zo’n 30 minuten in de oven. En ja, de broccoli is dan iets te gaar ten opzichte van de pompoen.. Ik ben te lui om dit dan apart in de oven te doen.
Vegetarische ‘kip’ van de Lidl.
In vier porties verdeeld.
Met de vegetarische kip en wat tomaat en komkommer (lekker fris), eten maar!
Diepvriesbloemkool + diepvriesbosbessen + amandelmelk + vegan vanille eiwitpoeder – in de keukenmachine en klaar!
Maïswafels met pindakaas en cashewpasta, hmm!
Daar is het ontbijt weer!
Salade van spinazie, basilicum, kikkererwten, vijgen, appel en spitskool
Yoghurt, appel, noten en kokos.
Same old 🙂
En opnieuw! Handig als je dus een grote batch hebt bereid in de oven, zo kun je de hele week delen ervan eten door het even op te warmen in een pan.
Op een bedje van alle overgebleven groene dingen: spinazie, komkommer en spitskool.
Blijkbaar had ik nog één ei die bijna over datum was, dus bakte ik die er ook maar bij.
En klaar!
Maïswafels met pindakaas, ik krijg er denk ik nooit genoeg van.
Boerenkool salade met rode biet, appel, komkommer en mandarijn.
Snack: maïswafels met pindakaas, een halve appel en een mandarijntje.
Pompoen, ui en wortel uit de oven verwarmen in een pan
Broccoli en sperziebonen bereiden in een andere pan
Met wat kidney bonen en avocado in en schaaltje doen en klaar!
De volgende dag at ik hetzelfde maar dan met een berg spinazie eronder en wat pompoenpitten.
Thee met.. chocolade!
Bonbons om precies te zijn, genieten maar.
Super rijpe perzik.
Lievelingsontbijt, deze keer met ook wat bosbessen.
Hoop dat je wat inspiratie heb weten te halen uit dit voedingsdagboek!
3 comments
First of all, je hoeft je tegen niemand te verklaren of verdedigen waarom je een gevoel hebt, hier iets over deelt of waarom je iets doet. Het zijn jouw gevoelens en wat anderen daarvan vinden, is aan hun.
Second, wat een heerlijk kleurrijk overzicht weer 🙂
Lieve Teni, leven is meer dan je blog, volgens mij velen van ons dat begrijpen! Het is altijd opsomming van en niet door 1 ding.
Je bent sterke meid en je weet wanneer iets te veel wordt!
Zorg goed voor jezelf ???
Door een van jouw voedingsdagboeken ben ik dol geworden op de boerenkool salade. Jammie! Alleen in deze heerlijke zomerse periode kan ik nergens boerenkool verkrijgen. Waar heb jij jouw boerenkool vandaan hihi?