Zo simpel, zo voedzaam en zo lekker. Ik moest het met jullie delen. Binnen een handomdraai heb je een gezonde dip!
Wat heb je nodig?
- Bruine bonen (zoveel je zelf wilt. Ik heb 250 gram gedroogde bonen gebruikt)
- Halve citroen
- Peper, zout, kruiden naar eigen smaak
Het is zo simpel dat het bijna niet de moeite waard is om het op te schrijven, haha. Week de bonen zo’n 8 uur in een kom met water. Zorg ervoor dat de bonen goed ‘kopje onder’ zitten.
Vervolgens kun je de bonen gaan koken. Ook weer in ruim voldoende water, kook ze zo’n 30-40 minuten op een laag vuurtje tot ze open beginnen te knappen en dus zacht zijn.
Doe de bonen met een klein beetje van het vocht in de keukenmachine, voeg de citroen en kruiden naar smaak toe.
En mixen! Het zal uiteindelijk een witte super luchtige massa worden, jummie!
En dat is het! Je dip is klaar 🙂
5 comments
Oh yummie! Ik dip worteltjes graag in hummus, dit is wel even een leuk receptje om de kikkererwten hummus mee af te wisslen!
Jummm ik vind hummus ook echt geweldig! 😀
Ik was nooit zo’n fan van bruine bonen. Maar dit ga ik zeker een keer proberen. Het is zo gezond 🙂
Ik vond de smaak wat laf, dus ik ga er volgende keer wat hete pepers doorheen gooien. Wel bedankt voor het recept ik had geen idee hoe ik met gedroogde bonen moest omgaan!
Eindelijk een makkie, zoveel hummus recepten gezien maar te veel ingrediënten. Bedankt! Oja, ik heb er nog een rode biet door gedaan en wat extra peper.