Pasta heeft zoveel mogelijkheden en vooral wanneer het weer warmer wordt vind ik de salade variant weer heerlijk. Makkelijk te bereiden en te bewaren voor bij de barbecue, voor wanneer je vrienden over de vloer hebt of gewoon voor jezelf als avondeten én nog over voor de lunch de dag erna.
Als hoofdmaaltijd of bijgerecht, er is ontzettend veel mogelijk en vandaag deel ik een fris pasta recept met je.
Wat heb je nodig voor zo’n 4 personen?
- 200 gram verse of gedroogde pasta
- 1 gele ui, gesnipperd
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 200 gram champignons, in stukjes gesneden
- 3 eetlepels zuivelspread of smeerbare roomkaas (naturel of gekruid)
- olie om in te bakken
- 100 gram veldsla
- 15-20 gram pijnboompitten, geroosterd
- parmezaanse kaas naar smaak
- citroensap
- peper en zout
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui
- Voeg de doperwten toe en als deze ontdooit zijn in de pan voeg je de champignons toe
- Als de pasta gekookt is, lek je deze uit en voeg je het toe aan de koekenpan
- Roomkaas/zuivelspread erbij en roeren tot alles lekker gemengd is
- Proef even of je er wat peper en zout naar smaak bij wilt doen
- Als het geheel goed gemengd en op smaak is haal je het uit de koekenpan en laat je het 10-20 minuten even afkoelen in een schaal
- Als laatste is het nog een kwestie van veldsla, pijnboompitten, citroensap naar smaak en parmezaanse kaas erdoorheen mengen en je heerlijke frisse pasta salade is klaar!
Je kunt dit zo bewaren in de koelkast of meteen opeten, enjoy!