Dit recept is tot stand gekomen omdat ik een bijgerecht moest bedenken voor een barbecue. Iets wat van te voren klaargemaakt kan worden, wat bijna iedereen wel lekker vindt en makkelijk mee te nemen is in een bakje.
Een heerlijke honing mosterd aardappelsalade! Alles met aardappelen is voor mij een perfect bijgerecht!
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
- 400 gram aardappelen, in schijfjes gesneden
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel rode wijnazijn of appelazijn
- 1 eetlepel honing of maple syrup
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 lente ui, in ringetjes gesneden
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- sesamzaad als garnering
- Kook de aardappelen met wat zout en peper tot ze gaar zijn, giet ze af en laat ze even afkoelen in een kom.
- Maak de dressing met mosterd, knoflookpoeder, rode wijnazijn, honing en olijfolie – proef even of je hem naar smaak vindt en voeg gerust wat van het één of het ander toe om hem perfect te krijgen.
- Als de aardappelen zijn afgekoeld doe je de dressing eroverheen. Voeg de lente ui en rode ui toe en hussel alles even lekker door.
- Verplaats de aardappelen naar een schaal en doe daar de sesamzaadjes eroverheen ter garnering. Je kunt nu ook de overgebleven dressing over de aardappelen gieten als er wat achter gebleven is in de kom. En klaar is je aardappelsalade!
- Enjoy!
1 comment
Honing en mosterd… zo’n goede combi. Heerlijk bijgerecht dit en goed idee voor als je een bijgerecht mee wilt nemen. Lekker hoor Teni of nee honey! 😀