Ben je altijd wel in voor een lekker recept met noedels? Dan is dit een recept die voor mij de basis is én ook nog eens favoriet. Aangezien ik bijna geen vlees meer eet maar mijn vriend wel, heb ik hem op twee manieren gemaakt: super snel en zo lekker!
Wat heb je nodig voor één persoon (dus wat je in één pan ziet):
- 50-70 gram droge noedels
- 2 eetlepels smaakvolle basis pasta (mocht je dit niet hebben, dan kun je gewoon de ingrediënten van dat recept toevoegen en niet laten indikken, no worries!)
- 1/2 eetlepel sojasaus of tamari
- 1 eetlepel hoisin saus
- 1 theelepel honing of maple syrup
- citroensap naar smaak
- 50 gram wortel, heel fijn gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 150 gram paddenstoelen of 100 gram kippendij vlees
- 1/2 rode ui, geraspt of heel fijn gesneden
- 100 gram komkommer, heel fijn gesneden
- 1 lenteui, in dunne ringen gesneden
- theelepel sesamzaad
- olie om in te bakken
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui (niet de rode) en de helft van de wortel
- Voeg de basispasta toe en verwarm dit een paar minuten mee
- Voeg de paddenstoelen of kip toe en bak tot de kip niet meer roze is (6-7 minuten) of de champignons ietsjes zijn geslonken (2 minuten)
- Voeg de sojasaus, hoisin saus en honing/maple syrup toe, meng dit goed door. Proef even en voeg citroensap naar smaak toe zodat alle smaken in balans zijn.
- Voeg de noedels toe aan het geheel en verwarm ze even mee.
- Verplaats alles naar een diep bord en top het geheel met de rest van de wortel, rode ui, komkommer, lente ui en sesamzaad.
Je maaltijdje is klaar! Enjoy!
Met kip:
Met paddenstoelen: