Elke week die voorbij gaat is in mijn leven altijd gevuld met lekker eten. Tenminste, ik probeer altijd lekker te eten en dat betekent niet dat ik alleen maar ongezond zooi naar binnen werk. Ik kan (inmiddels) echt genieten van gezond eten.
Maar he, een ijsje op zijn tijd zeg ik geen nee tegen! Kijk je mee naar wat ik de afgelopen week heb gegeten in Californië?
Restjes eten (deels door mama gemaakt, deels van de Whole Foods) bij elkaar voor een avondmaaltijd.
Familiebezoek betekent dat de hele tafel gevuld is met voedsel.
Ik bedoel, twee tafels
Taco’s van maïsmeel gekocht bij de Trader Joe’s. Hier heb ik een pompoen en mango salsa (uit een glazen pot, top ingrediënten) bovenop gedaan, met wat zwarte bonen, en restjes van ratatouille getopt met wat kaas. Su-per-lekker!
Dit noemen we Teni-food. Een ijsje gemaakt van dadels, cacao, amandelen en eiwit.
Hmmm 🙂
Starbucks besteld, extra sterk gemaakt door er een shot aan toe te voegen.
Ik bedoel twee shots.
Vergezeld met een Lärabar.
Ontbijten met ezekiel brood met amandelpasta, havermout met vegan eiwitpoeder (van thuis meegenomen), chia zaad, bosbessen, pecannoten en amandelmelk.
Daar zijn de taco’s weer! Deze keer met ‘meatless chicken’, vegan kaas, avocado tomaat en een ‘black bean, avocado, cream cheese dip’. Dat klinkt lekkerder dan het is..
Salade bouwen van de restjes in de koelkast.
Deze salade had de familie meegenomen. Ziet er mega gezond uit, maar hij was ZO ZOET. Doorweekt in dressing. Kan ik best gefrustreerd om raken, ik wil niet na een maand helemaal gewend zijn aan zoveel suiker; zelfs bij een salade.
Gekookte linzen
Die drie dingen bij elkaar en we hebben een lunch!
Een heerlijk tentje gevonden in Manhattan Beach! Tocaya Organica waar ze onder andere heerlijke ‘bowls’ hebben zoals deze. Bomvol smaak!
Ik heb er meteen mijn werkplek van gemaakt 😉
In-n-out tijd! Alleen, dit is van mijn broer haha. Ik had al gegeten en zat te vol om nog fastfood naar binnen te werken. Ik wil dit bewaren voor een moment dat ik écht trek heb.
Kokoswater gekocht, even duur als in Nederland helaas 😉
Dit is de dip waar ik het over had. Hij ziet er misschien wel uit zoals het hoort maar hij smaakt naar niks. De kaas smaakt naar niks, de bonen naar niks, de creme fraiche naar niks en de guacamole.. je raadt het al.
Niet om nu constant te klagen, maar ik waardeer de smaken van bepaalde voedingsmiddelen in Nederland op dit soort momenten heel erg! Zoals kaas en ander zuivel.
Dit geeft me echt een zomers gevoel. Dat mag ook wel met de hitte hier!
“Gata” een Armeens goedje van boter, bloem, ei, suiker en vanille. Van deze ingrediënten kun je natuurlijk gebak maken, maar ik heb nog nooit iets geproefd zoals dit. Zou het zo graag in Nederland ook willen vinden! Weet iemand toevallig waar ik dit kan krijgen?
Ontbijten met yoghurt, appel, chia, ezekiel granola en bosbessen.
Voor de verandering nemen we er een kop thee bij!
Hoop dat dit voedingsdagboek, hoe anders het misschien ook is dan in Nederland, je geïnteresseerd heeft! Vragen? Laat het me weten!
4 comments
Wat een lekkere dingen! Die dip ziet er wel echt te lekker uit, jammer dat hij tegenviel.
Gelukkig doet je site het weer:)
Jaaa ik ben ook zo blij dat het weer werkt!! 🙂
Ik dacht al dat het aan mij lag, dat de site niet opende. Paniek paniek :-). Heerlijk eetdagboek weer. Dat ijs, ooh wat ziet dat er lekker uit zeg! En die bowl ook trouwens. Ik hoop dat je het hier in Nederland straks probeert na te maken en jouw recept met ons wil delen. Geniet nog van je tijd daar. Liefs Marije
Hi Teni,
‘Gata’ lijkt op de Turkse ’kete’.
Misschien dat je dat in de Turkse supermarkten kunt vinden..