Voedingsdagboektijd! Veel bananenijs, koffie, groente, vlees en wat hagelslagjes hier en daar 🙂 Ik denk dat dit een van de weinige keren is dat er géén rijstwafels met pindakaas voorbij komen, wow!
Niet de mooiste kop koffie, maar wel lekker.
Bananenijs heeft mijn aandacht weer helemaal, lol. Twee bananen schillen, in plakjes snijden en in de vriezer voor minstens 2 uur. Vervolgens haal je ze uit de vriezer, laat je ze zo’n 5 minuten een beetje ontdooien en gooi je ze in de keukenmachine (dit kan bij kleine, fragiele keukenmachines wel mis gaan, haha). Klein beetje sojamelk erbij als het niet één massa wil worden. En klaar!
De diepvriesrestjes bij elkaar
Ik had nog twee zoete aardappelen liggen die niet heel lang meer houdbaar meer waren, dus werd tijd om deze ook op te maken. Zoals je hebt gemerkt ben ik “de restjes aan het opruimen” haha.
In de Airfryer! Een halve eetlepel olie heb ik erbij gedaan en even door elkaar geschud (en een beetje gedroogde rozemarijn).
De rozemarijn vliegt er wel af haha, maar de aroma’s komen er wel op. Dit is het resultaat na 12 minuten airfryer 🙂
Wat? Bananenijs?
Post! Ik kreeg chocolade in de brievenbus! Hoe cool is dat 🙂 Ik wist stiekem dat deze chocola er aan zat te komen, niet in mijn brievenbus, maar op de markt. Het meisje dat hier onder andere aan heeft ontwikkeld, ken ik via een bedrijf waarmee ik samen werk dus ik was al een hele tijd reeeuuuuzee benieuwd!
Heel cute hoe ze in een lucifer doosje zitten en allebei los verpakt wat weer echt een voordeel is voor portiecontrole, haha. Ik heb nu alleen nog de pindakaas – dadel variant geprobeerd en deze heeft een aangename verrassing in het topje van de chocolade. Haha, zag ik niet aankomen. Er liggen dus nog 3 chocolaatjes in mijn lade thuis, ik ben er vrij zuinig mee 🙂
Ik vind het echt ontzettend leuk opgezet, check ook de site mocht je interesse hebben! 🙂 You Go Girl, S! 🙂 😉
Kaki fruit behoort tot mijn favorieten en ze zijn weer in de aanbieding!
Kwark + kaneel + kaneel + kaneel + oké nog een beetje kaneel.
+ een appel + oké nog een beetje kaneel. Hehe.
AANVALLEN!!!!! Jam + ricotta. Hagelslag en vlokken op de Wasa lichtgewicht crackers.
Soms heb ik van die vlees-buien.
*HAP*, ships! Ik moet nog een foto maken. 3 volkoren beschuitjes met jam en ricotta.
Salade!
Wat zou dit zijn?
Lijstjes, stickers, en groente.
Nog meer vlees 🙂
Nog meer salade
YES het is weer tijd voor ijskoffie!
Nu duimen voor nog meer lekker weer en meer ijskoffie’s + bananenijsjes!
15 comments
Ahhhh, dat bananenijs! Helaas is mijn blender daar niet sterk genoeg voor. Maar na de zomervakantie wil ik echt een Magimix gaan kopen. Heeeeerlijk.
Mennn ik wil zo graag bananenijs maken! En froyo met fruit, en smooth hummus en en en. Ik wil een keukenmachine! Ik heb geprobeerd bananenijs te maken met mijn €10,- blender, maar dat was niet echt een succes. Wno knew.
Welke keukenmachine/blender heb jij Teni? Ik ben volgende maand jarig en een mooie keukenmachine staat heel hoog om mijn verlanglijstje. Ik zie echter door de bomen het bos niet meer:(
Oh en verder, die mega hoeveelheden kaneel over alles heen….schuldig! Ik doe het ook. Als er ergens staat ‘een snufje’ kieper ik het halve potje leeg. Zo lekker. Wat ik ook wel eens doe is van die koek/speculaaskruiden gebruiken. Ook echt lekker om af te wisselen.
Fijne zondag en geniet van het weer (met bananenijs! ) xx
Hi Lotte 🙂
Zag je comment en moest even reageren, haha :p.
Ik heb er zelf een van Philips (HR7778) en ik moet zeggen, dat ding is echt geweldig! Ik heb hem voor kerst gekregen en sinds dien gebruik ik hem bijna elke dag. Hij heeft heel veel functies en heel veel opzetstukken. Ik weet niet of je dat ding puur voor het ‘blenden’ van verschillende soorten producten zoekt, maar anders is dit echt een aanrader.
Ps: bij het uitkiezen van een keukenmachine is het vooral letten op het vermogen, als die hoog genoeg is kan ie bijna alles aan! 🙂
Volgens mij heb ik die ook, bij mij lukt het niet om ijs te maken. Met banaan nog niet geprobeerd, maar frozen aardbeien in de blender was geen succes, tandjes aan de onderkant van de blender afgebroken :(. Lukt overigens wel als er iets van SAP en andere dingen bij zit voor een smoothie ;-). Verder wel top hoor! 🙂
Sorry, ik was anonymous. Dat ging perongelijk 😉
Oh oeps, die comment hieronder was voor jou bedoeld Lotte!
Heee Lotte! Dat is ook toevallig, want ik heb ook een Philips, zoals de andere meiden ook hebben. Mijn versie is HR 7621/70 🙂 Hiermee heb ik dadeltaarten tot amandelpasta tot bananenijs gemaakt. Hij gaat maar niet stuk en heb hem al 2,5 jaar! 🙂 Geniaal ding!
Hoi, hier nog iemand die niet Teni is maar ook een fijne keukenmachine heeft. 😉 Ik heb mijne sinds december en gebruik ‘m ook elke dag! Ik heb de Philips HR7769 en ben er zooo blij mee. Echt, er is een wereld voor me opengegaan sinds ik dat ding heb (nou moet ik er wel bij zeggen dat ik daarvoor echt 0 keukenapparatuur had, zelfs geen staafmixer). Deze heeft een hoop opzetstukken maar ik gebruik vooral de blender en de hakmachine (en regelmatig ook de citruspers). Zoals Angelina al zegt is het vermogen waarschijnlijk het belangrijkste waar je op moet letten. Ik weet natuurlijk niet wat je budget is maar ik denk dat deze echt heel leuk is als instapmodel. 🙂
Hoi Sophie en Angela! Wat superlief dat jullie de tijd nemen om een comment te schrijven! De Philips-apparaten heb ik ook al zitten bekijken ja. Ik vind het vooral belangrijk dat ze ijs kunnen crushen en bevroren fruit enzo. Maar zelf notenpasta of notenmelk maken lijkt me ook fantastisch. Ik zou het heel jammer vinden als ik ‘m meteen sloop.
Ik heb zelf al redelijk wat gespaard en ik hoop met mijn verjaardagsgeld de rest te kunnen betalen. Ik twijfel alleen heel erg of ik niet meteen een ‘high end’ apparaat moet nemen als een Magimix ofzo. Twijfels twijfels haha:p
Ik ga de Philips-machines nog eens grondig aan een onderzoek werpen. Heel erg bedankt voor jullie reacties!
Hoi Lotte,
ik heb ik 2007 een Kitchenaid Blender gekocht. Was een hele investering maar het zou echt een heel goed apparaat zijn. Werkte goed maar toen ik begon met bevroren banaan heeft ie toch de geest gegeven. Balen!!!!
Ik heb toen maar een Magimix gekocht aangezien deze een speciale stand heeft om bevroren fruit te verwerken.
Ik heb ‘m 2 jaar en inderdaad, het werkt enorm goed!
Natuurlijk laat ik de banaan altijd eventjes ontdooien (3 minuutjes) en snij ik het in kleine stukjes maar ik kan nu lekker bananenijs maken.
Moraal van dit verhaal: je kunt beter direct in iets goeds investeren dan eerst nog iets kopen waarbij het risico bestaat dat dit toch kapot gaat en je alsnog een duurder apparaat gaat kopen.
Hi Teni!
Ziet er lekker uit allemaal!
Vraagje: Op hoeveel graden heb jij de zoete aardappel blokjes in je Airfryer gedaan?
Hi Teni,
Wat een ontzettend leuk stukje over onze Ridiculously Good chocolade 😀 We hopen dat je net zo geniet van de kokosvariant 😉
Ohh en dat bananenijs mmmm!
Liefs, S
Oh ik wil ook banananijs! Maar ik ben bang dat onze blender dan van schrik de geest geeft.
Ziet er lekker uit allemaal!!
Heb nog een vraagje over kaneel. Ik ben ook gek op kaneel maar ik heb gelezen dat teveel kaneel niet goed is om een of ander stofje dat erin zit. Dat stofje zou niet zitten in ceylon kaneel (die je dus “onbeperkt”) zou kunnen eten maar alleen in cassia kaneel. Ik heb laatst ceylon kaneel gehaald en die is idd iets anders, wat poederiger en eerlijk gezegd vind ik het zelfs iets lekkerder maar ook moeilijker te vinden (bij de natuurwinkel is ie weleens uiverkocjt). Weet jij daar iets van/ hou je er rekening mee?
Dat heb ik ook gelezen en wilde precies dezelfde vraag stellen, aangezien ik ook een kaneelliefhebber ben.
http://www.voedingscentrum.nl : Bij een te hoge inname van coumarine ontstaat leverschade. Coumarine remt ook de bloedstolling. Een te hoge inname kan dan levensgevaarlijke bloedingen veroorzaken. Langdurig gebruik van veel coumarine, is mogelijk kankerverwekkend.
Welke kaneelsoort gebruik jij?
lees je blog echt met plezier!
Liefs
hey Teni, leuke inspiratie weer! Ik zie vaak dat je diepvriesgroente roerbakt en dan meeneemt naar je werk. Wij hebben ook vaak van die zakken liggen, maar eet je dat dan koud op je werk? Of gooi je het in de magnetron?