Vandaag hoop ik je te inspireren met weer een nieuw voedingsdagboek. Het huis is nog best een chaos maar de keuken komt langzamerhand af wat betekent dat ik wat relaxter mijn maaltijden kan maken en alle spullen tot mijn beschikking heb. Los daarvan eet ik natuurlijk ook graag gewoon gebakjes en ijsjes 😉
We beginnen met een smoothiebowl vol lekkers: banaan, pindakaas, amandelmelk, ijsklontjes, chia zaad en vegan eiwitpoeder.
banaan-eiwit-ei pannenkoek met diepvriesaardbeien die ik in een pannetje heb opgewarmd.
Yoghurt met nectarine, kokos en noten. Hoe lekker zijn de nectarines en perziken nu? Ohhhhhhh
Salade met tomaat, bieten, doperwten +
Courgette, aubergine, kikkererwten en pijnboompitten
Restjes eten over van een Iraans restaurant – hmmm!!
Ik moet me echt meer gaan verdiepen in het Iraans koken, het is ZO lekker! Boy heeft vorig jaar een Iraans kookboek gekregen van zijn vrienden (hoe leuk haha), dus hopelijk helpt dat me op weg!
Yoghurt met nectarine, pecannoten en chia zaad
Een heerlijke (glutenvrije) Indiase lasagne met zelfgemaakt Indiaas naanbrood. Het recept vind je hier:
Wanneer moet ik glutenvrij eten? | Recept: Glutenvrije Indiase Lasagne met Glutenvrij Naanbrood !
Daar is de beroemde pannenkoek weer 😉
Veel nectarines met yoghurt deze keer 😉 Nu met kokos, gehakte hazelnoten en chia zaad
Salade met tomaat, bieten, kikkererwten en quinoa
Havermout met kaneel, kokos, gehakte hazelnoten en pecannoten.
Gebakje gehaald bij de Marqt. Zoooooooo verukkelijk!
Gepocheerd eitje in the making!
Het brood uit de toaster heb ik lichtelijk besprenkeld met deze waanzinnig lekkere truffelolie
En dan het gepocheerde eitje er bovenop. HMM!!
Quinoa salade met zoete aardappel, kidney bonen, komkommer, tomaat, munt, citroensap, peper en zout
Lekker verfrissend!
Smoothiebowl met een shotje espresso + chiazaad.
Daar hebben we hem weer! Die heerlijke pannenkoek met aardbeien, deze keer met wat kokos.
Een rijkgevulde salade met courgette, kikkererwten, pijnboompitten, tomaat en bieten.
De courgette en kikkererwten bak ik even kort met peper, zout en veel komijn!
Jum!!
Laat het me gerust weten als je vragen hebt over het voedingsdagboek! En geniet van deze mooie zaterdag lieve mensen <3
2 comments
Hoe krijg je de eerste smoothiebowl (banaan amandelmelk pindakaas eiwitpoeder en ijsklontjes) zo romig?
Hoi Robin! Ik gebruik een keukenmachine, ik merk dat die daar veel ‘smoother’ wordt dan in een blender – misschien is dat het verschil wat je net nodig hebt! Het kan soms ook helpen om de banaan en ijsklontjes eerst een klein beetje te laten ontdooien (5 minuten ofzo).