We zitten in mijn verjaardagsmaand (ja, zo één ben ik) en dat betekent natuurlijk heel veel kleurrijk eten bomvol smaak. Oké, dat is eigenlijk altijd het geval, maar ik wilde stiekem mijn verjaardagsmaand benoemen 😉 Op naar een voedingsdagboek met allemaal heerlijke maaltijdjes!
De mango’s zijn op dit moment zó smaakvol, ongelooflijk zeg!
Dit noem ik nog eens een kleurrijke maaltijd. Ik begin met mijn smaakvolle basis pasta en daar gaan dan diepvriesdoperwten, gele courgette en rode paprika bij.
Ik had nog wat bereide wilde rijst in de koelkast liggen
Nu is het echt heel kleurrijk!
En klaar!
Yoghurt met appel, cranberry’s, cacao nibs, hennepzaad en zonnebloempitten.
Boy was geïnspireerd geraakt door Gordon Ramsay op Masterclass en besloot een maaltijd na te maken. Roodlof met spinazie en eend, maar voor mij werd het een vega burger en voor hemzelf worst – omdat we dat nog op moesten maken.
Diet er grappig uit, als je het mij vraagt.
Yoghurt met mango (zie je hoe rijp en zacht die is uit de foto?) en een pitten&zaden mix.
Bereide spelt wat ik in de koelkast had liggen met een vega burger.
Dit noem ik restjes opmaken zonder moeilijk te doen.
Tomaat erbij en klaar.
Ik eet graag cake met yoghurt haha. Dit is ook nog eens yoghurtcake en heerlijk om met een schepje yoghurt te eten! Het recept staat sinds vorige week op mijn site:
Een groentemengsel wat in een TooGoodToGo box zat van de Marqt met broccoli, champignons, prei etc. gebakken met vega balletjes en daar gekookte soba noedels bij gedaan.
Ik heb er wat tamari, maple syrup en sriracha bij gedaan.
Getopt met sesamzaad en klaar!
Papaya (mijn lievelings op dit moment!) met wilde perzik.
Restjes: rucola, rode paprika, gefermenteerde wortel, kiemen en twee gekookte eieren.
Rijstwafels met pindakaas, ze blijven altijd nog voorbij komen!
Boy en ik werden ook weer door Masterclass geïnspireerd om taco’s te maken. We struggelen nog enorm met het laten opbollen van de taco in de pan. Dit zijn de restjes van de avond ervoor toen we aan het experimenteren waren. Ik heb er wat rode ui, kidney bonen, tomaat, jalapeno en chilisaus op gedaan en opgegeten – nog steeds heerlijk!
Pasta met een spinazie-kokosroomsaus wat ik als experiment had gemaakt.
Parmezaanse kaas erbij en klaar!
Genieten maar!
Nu alweer zin in een fris pasta recept met parmezaanse kaas! Hmmm 🙂
2 comments
Hoi Teni, je voedingsdagboek ziet er weer heerlijk en kleurrijk uit. Maar welke yoghurt eet jij? Hij ziet er namelijk zo lekker romig uit 😋
Groetjes van Jacqueline.
Hi Jacqueline! Ik vind die van de Lidl heerlijk, hij komt in een emmertje van 500ml en volgens mij staat er “geeek style” op, het is niet de volle variant maar de halfvolle.