Jeeej! Voedingsdagboek tijd! Lekker wat kleurrijke maaltijden deze keer!
Ik ben de laatste weken een enorme fan van kwark met bevroren bosbessen. Of ik doe ze gezamenlijk in de keukenmachine, of ik laat de bosbessen ontdooien in de kwark (eventueel ook met wat honing) en roer het na ongeveer 15 minuten goed door. De kwark krijgt dan een paarse kleur, echt super! Rechts heb ik wat ricotta met mango.
Dat ziet er toch super lekker uit?
Toetje! En gedeelte van de cheesecake die ik een hele tijd geleden had gemaakt en twee dadels met walnoten en geitenkaas. Jummie!
Verse munt thee. Blijkbaar gebruik ik veel munt? Ik vind het heerlijk!
Vreemde combi maar ik had er zo’n zin in! Zelfgemaakte chocolademousse met volle kwark en een kopje koffie, whuuut?
Bonensalade! Een van mijn favoriete salades voor als het zonnetje schijnt. Een vergelijkbaar recept maar dan met kikkererwten vind je hier.
Fruitontbijt!
Pannekoeken ontbijt, zonder banaan deze keer, hoera! haha
De bonensalade bovenop wortel en courgette spaghetti! De spaghetti heb ik even kort gebakken (zonder olie).
Dit is echt verukkelijk! Een halve avocado + 1 banaan + kokosmelk = heerlijke mousse!
Snelle salade tussendoor. Feta olijven, tomaatjes en komkommer.
IJskoffie!!!
Magere kwark met bosbessen deze keer in de keukenmachine gedaan (kan ook in een blender) en wat chia, muesli mix + cranberries bovenop.
Bloemkool gemalen alsof het “rijst” is met wortel, doperwten, ui, een gebakken ei en wat kaas. Eigenlijk een soort “nasi”.
Bevroren aardbeien als snack. Het voordeel van snacken op bevroren fruit is dat je er veel langer over doet. En het is erg lekker!
Cappuccino! Geprobeerd mijn net geleerde kunsten van het Vapinao’s bloggers event in de praktijk te brengen. De “bloem” tekenen is nog niet echt gelukt in de koffie, haha. Maar hij was wel héérlijk!
9 comments
Hm, ziet er lekker uit allemaal zeg! Ik moet nog ontbijten, dus wie weet dat ik eens wat nieuws uit ga proberen, die kwark met bosbessen lijkt me bijvoorbeeld erg lekker! Altijd leuk zo’n food dagboek, ik krijg er echt inspiratie van!
Lekkere dingen allemaal! Ik heb nu zin in kwark met bosbessen, haha
Ziet er lekker uit! Die kwark met bevroren bosbessen en honing ga ik zo maar is eten :))
Als je die bloem in je koffie wilt leren/oefenen moet je op YouTube is zoeken naar ‘latte art rosetta’ of eventueel nog ‘tutorial’ erbij! Dat doe ik altijd als ik een nieuw figuurtje wil leren 🙂
Die nasi is leuk!!! Heb je de bloemkool dan in de keukenmachine gedaan ofzo? Klinkt lekker!
Geniet van je vakantie!
Liefs femke
haha HOE HERKENBAAR, er gaat bij mij ook geen dag voorbij dat ik geen bevroren bosbessen eet met kwark! ZALIG!!!!!! love frozen fruits!
wat een inspiratie weer! echt super. Ik blijf je blog met veel plezier volgen Teni!
vraagje: zit er in geiten kaas ook lactose? Ik mis de kaasvarianten zo verschrikkelijk! Ik loop hierdoor best wat eiwitten mis. En de lactose vrije kaas is echt niet te eten. heb je tips?
ik heb vandaag die nasisalade gemaakt! Héél lekker. Ik heb het om compleet te maken wel wat nasikruiden aan toegevoegd. Topgerechtje!
ah mag die recept online komen van die bloemkool nasii???
Hi Teni,
Ik heb een vraagje, welke kwark koop je?