Wat geniet ik van het omslaan van het weer! Tijd voor warme maaltijden, curry’s, havermoutjes, stoofpotjes en versgebakken broodjes uit de oven. Ja, ik leef helemaal op hier en hopelijk kan ik dat overbrengen door wat maaltijden inspiratie voor je!
Daar gaan we weer, iets wat ik de laatste tijd zo naar verlang: gebakken eitjes me wat peper en zout en dan op een broodje.
Last minute dacht ik “ik heb nog kaas!”. dat moest er overheen.
Op een broodje met avocado en tomaat.
Daar zijn ze weer, de spelt krentenbollen (zie recept!), met kaas en de ander met een beetje boter. Soms gebruik ik soja boter (plantaardig) als ik in een fase zit waar ik veel boter op dingen smeer, dan switch ik liever naar wat plantaardigs.
Een heerlijke ‘roerbak’ met courgette, paprika, kikkererwten, spinazie, in stukjes gesneden vegetarische kipfilet en soba noodles (die eerst waren gekookt in een andere pan). Met wat tamari, citroensap en een klein beetje maple syrup.
Pijnboompitten even kort roosteren in een pan
Pijnboompitten eroverheen en smullen maar!
Havermoutpap met noten, kokos, rozijnen en een scheut koude amandelmelk erbovenop.
Een curry in the making!
Met quinoa, doperwten, kikkererwten, spinazie, aardappelen, tomatenpuree en kokosmelk
Met een schep yoghurt ernaast, heerlijk!
Ik krijg voorlopig nog geen genoeg van de zelfgemaakte spelt krentenbollen!
Zoete aardappel en aubergine uit de oven met wat olie, peper, zout en lekker veel paprika poeder.
Hier weer een zelfde soort ‘roerbak’ maar dan met de zoete aardappel en aubergine uit de oven.
Rode ui en bloemkool (uit de diepvries) met wat knoflook en kruiden bakken
Champignons erbij
Ik vond dit bij de Lidl en was heel benieuwd! Spaghetti Pompoen. Dit is dus geen ‘spaghetti squash’ (zoals je in mijn Amerika vlog misschien voorbij hebt zien komen), maar dit is een gewone pompoen julienne gesneden zodat er spaghetti-achtige slierten ontstaan.
Even kort bakken
En dan met wat kokosmelk bij het mengsel van champignons, bloemkool en ui.
Hmmmm!
Nog wat geroosterde cashewnoten (net uit de oven, zo lekker) erbovenop en klaar!
Deze smoothie kwam in mijn vorige vlog! Een halve bevroren banaan, spinazie, diepvriesbloemkool, wortel en gember uit de juicer, vegan eiwitpoeder, amandelmelk- en blenden maar!
Het groene monster!
Havermoutpap met iets meer amandelpasta en pindakaas dan de bedoeling was, ik schoot uit haha.
Maar het was wel heerlijk!
Vragen over wat ik eet/waarom/hoe ik het bereid? Laat het achter in de comments!
5 comments
Ik kan soms ook zo’n trek hebben in een broodje gebakken ei met kaas.
Heerlijk de warme maaltijden met dit weer!
Wàt een heerlijk eetdagboek! Jeetje, krijg er onwijs trek van! Gelukkig staat ‘jouw’ indiase lasagne in de oven as we speak!
Weer genoeg inspiratie! Het recept van de curry zou ik graag voorbij zien komen, ziet er zo lekker uit!!<3
Hee Teni !! Wat een lekker dagboek weer,
Ik vroeg me af, als je aubergine in de oven wilt roosteren, hoelang en op hoeveel graden doe je dat dan? En draai je ze tussendoor een keer om of is dat niet nodig? Ik zie dat jij paprikapoeder gebruikt, nog nooit geprobeerd, zal ik eens doen 🙂
Bedankt voor je reactie terug alvast 😀
Liefs Paulien