Het is weer tijd voor een oud-en-vertrouwd voedingsdagboekje! Vandaag vol variatie, van buiten de deur eten tot thuis je hele keuken overhoop gooien voor het maken van allerlei hapjes. Je ziet het allemaal in het laatste voedingsdagboek van januari 🙂
Dit moest ik op de foto zetten, mijn vriend zijn lievelingsontbijt voor in het weekend: croissants met roomboter en hagelslag.
Mijn ontbijt, haha: yoghurt me fruit en zelfgemaakte cruesli!
Kippetjes eten bij Alan & Pim’s in Scheveningen!
Dit was mijn favoriet: Thaise kip!
Had ik al gezegd dat ik van mijn baan hou?
Dan bij dezen: Ik hou van mijn baan! Taartjes eten, de cheesecake was echt waanzinnig lekker! LOVE!
Zelf een buddha bowl bij elkaar gegooid. Mocht je inspiratie nodig hebben: “Recept Buddha Bowl met Dressing”
Maïswafels met pindakaas en twee crackers met zuivelspread en jam
En een kop thee!
Snelle tosti en een broodje van de grill met pindakaas, heerlijk als het warm is!
De restjes van een eerdere buddha bowl opnieuw gebruikt voor de nieuwe!
Boerenkool met dressing, rode kool, bloemkool (alles met -kool, haha)
Mango, komkommer, rode kool, wortel en bosui in reepjes gesneden om in rijstevelletjes te wikkelen
Kip gekookt in water met bouillon en vervolgens met twee vorken uit elkaar getrokken; pulled chicken
Dit doe ik dan in de chilisaus (links) en laat ik het minstens een kwartiertje intrekken. Rechts maak ik een mango salsa, voor een recept: Simpele Mango Salsa.
Zo is de kip lekker aan het marineren in de chili saus, daarna bak ik het in een pan en klaar is je pulled chili chicken!
Koriander erbij
Gezamenlijk op een wrap, en smullen maar!
De rijstevelletjes zijn ook klaar 🙂
En nog een maïskolf gekookt met de nodige dipsausjes. Dinner is served zullen we maar zeggen!
Een curry gemaakt van rode linzen, ui, doperwten, wortel, zoete aardappel en bloemkool.
Met wat yoghurt op een wrap, hmm!
Bij Coffee & Coconuts in Amsterdam een schaaltje boekweit met bieten, appel en dadels en een latte.
Bij het Element hotel mocht ik naar een tasting van Gordal. Hele aparte maaltijden gegeten! Zo apart dat ik het je niet kan navertellen, wat het nou precies is/was.
Wat een plaatje!
Dit zijn gestoofde varkenswangen; zo mals!
Dit is ook varkensvlees, ‘ribs’ maar zonder de botten. Alles was met een twist bereid.
Cheesecake, ook weer helemaal op een unieke wijze geserveerd; alsof het stukgevallen is.
Ontbijten met twee maïswafels met jam en een bakje yoghurt, kaneel, noten en rozijnen
Latte Macchiato bij James Bennett in Den Haag
Vriendlief ging voor een broodje Pulled Pork.
En ik zou ik niet zijn, als ik niet voor taart ging! Deze keer appeltaart 🙂
Zo, ik heb duidelijk genoten van mijn eten de afgelopen week! De variatie zit er weer goed in.
4 comments
haai, een vraagje hoe lang kook jij de kip voor de pulled chicken en nog tips om hem zo zacht te krijgen (lijkt zo op foto). bij mij is het wanneer ik het ook niet echt lekker namelijk. alvast bedankt!
Hi Annelies, hoe langer je hem kookt hoe zachter hij wordt! Dus ik zou hem minstens 20-30 minuten koken 🙂
Dat is pas echt genieten!
Yes!!