Als de zomer in volle gang is, dan is dit absoluut een heerlijk dessert (of een extravagant ontbijt) om alvast klaar te maken, in de koelkast te plaatsen en eruit te halen wanneer het tijd is voor het toetje. Bijvoorbeeld als je een barbecue dag hebt met vrienden in de tuin, of als je op visite gaat en wat mee moet nemen, of gewoon.. helemaal voor jezelf!
Het is simpel (geloof me, te simpel voor woorden), bomvol zomerse smaken en snel te bereiden!
Wat heb je nodig voor 2 grote eters (verdubbel het als je voor 4 maakt bijvoorbeeld):
- 1 rijpe mango
- 2 passievruchten
- Griekse yoghurt / Griekse stijl yoghurt
- Honing en/of maple syrup
- Suiker (bijvoorbeeld basterdsuiker of kokosbloesem, anders gewoon wit geraffineerd)*
*Optioneel, je mag het extra suiker weglaten als je dat wilt.
Nu begint het simpelste recept ooit; schil de mango en snijd hem in stukken/plakken. Leg deze onderin een ovenschaal. Verspreid de pulp uit de passievrucht over de mango laag en doe daar vervolgens de yoghurt overheen.
Als laatste bestrooi je het geheel met wat suiker, honing, maple syrup wat je maar wilt! Het is het mooist als het een suiker is met een bruine kleur zodat het zichtbaar wordt tegenover het wit van de yoghurt. Maak er wat swirls in met een vork en plaats het in de koelkast. Doordat je het even laat staan (in de koelkast) ‘smelt’ de suiker mooi in de yoghurt. Je kunt er zelfs met een brandertje overheen voor je het in de koelkast plaatst om de suiker te karameliseren, een extra mooi effect!
Je kunt er ook voor kiezen om hem zo’n 5 minuten in een hete oven (op de grill stand) te plaatsen zodat er wat belletjes ontstaan bovenop. Daarna kun je hem in de koelkast plaatsen. De smaken zijn dan wat meer met elkaar ‘versmolten’, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Als het geheel wat afgekoeld is kun je het elk moment serveren en.. GENIETEN MAAR! Fris, romig en zó zomers. Eetsmakelijk! Scroll vooral even helemaal naar beneden om te zien hoe Boy en ik deze hele schaal in 10 minuten hebben opgemaakt!
Tip: kruimel er vlak voor het serveren wat Bastogne koek kruimels overheen!
4 comments
Oei dat klinkt heerlijk! Zou idd zo voor ontbijt kunnen.
ziet er heel lekker uit! Wat is de verdeling van eiwitten/koolhydraten/vetten? Zou heel handig zijn als je dit er zou willen bijzetten 😉
Hoi Sofie, dat is iets waar ik bewust voor kies: geen calorieën en geen voedingswaarden. Omdat ik me er niet (meer) mee bezig houd en het ook niet zou willen stimuleren! Ik snap dat er ook mensen zijn die dit op een gezonde en gebalanceerde wijze hebben toegepast in hun leven, maar dat is net zo goed hun besluit als de mijne om dat niet te doen. Hopelijk begrijp je waarom dit er dus niet bij staat!
Overigens kun je dit super makkelijk zelf uitrekenen door de ingrediënten in een app zoals MyFitnessPal te gooien, dan rolt alle info eruit!
Liefs,
Teni
Ziet er heerlijk uit, ik ga de yoghurt vervangen voor alpro go-on voor de vegan versie.
Thnx voor het recept 😊