Ooohh wat was het genieten om door dit voedingsdagboek te gaan en de foto’s te selecteren. Ik begon te watertanden en kreeg trek in alles wat voorbij kwam. Goed teken dus, ik heb heerlijk gegeten en hopelijk kun je er wat ideeën uit halen!
We beginnen met een smoothie met boerenkool, diepvriesbloemkool, een halve bevroren banaan, amandelmelk en vegan eiwitpoeder.
Pastinaak ‘friet’ uit de airfryer. Het ziet er lekkerder uit dan het is. Ik denk dat het een mindfuck is omdat het zo erg op friet lijkt dat welke smaak dan ook, dat niet friet is, tegenvalt.
Met wat peper, zout en paprika poeder eroverheen wordt het iets beter.
Broccoli uit de oven, jum!
Havermoutpap, deze keer even geen koude melk eroverheen, met chia zaad, kokos, walnoten, rozijnen en cranberry’s
Salade met spinazie, tomaat, komkommer, bieten, tofu en geitenkaas.
Golden latte! Oftewel; warme amandelmelk met kurkuma, maple syrup en een klein beetje gember. Zo verwarmend!
Pompoen spaghetti van de Lidl met champignons, courgette, ui en flink wat knoflookpoeder
+ cashewnoten bovenop.
Sap uit de juicer: wortel, citroen, sinaasappel en gember.
Zoveel zin in brood! Twee broodjes met pindakaas en twee plakjes bananenbrood. Dit is het oude vertrouwde recept dat ik jarenlang gebruik!
Boy was bij mij en ik wilde wat uitgebreider koken.
Dat is goed gelukt. Pompoensoep, linzen,
Kikkererwten, en een curry
Voor mij nog wat quinoa gekookt
Zelf brood maken voor bij het eten is zó lekker!
Deze keer werd het zelfgemaakt platbrood (flatbread)! Volgens dit recept dat ik laatst heb gepost:
Zo heerlijk!
Wat een feestje!
We zaten BOMVOL. Het recept van de soep met linzen vind je hier:
Oké dit is de laatste foto.
Brood cravings. Met pindakaas en kaas + een maïswafel met pindakaas.
Salade met quinoa, spinazie, bonen en kikkererwten, tomaat en daarbovenop mijn heerlijke zelfgemaakte bietenhummus! Ook hier heb ik laatst een recept van gepost (gaat lekker met de recepten he?):
Ohhh die kleur!!
Daar zijn de spelt krentenbollen weer. Ik ben verslaafd, maar velen ook met mij! Zo leuk om te zien hoe jullie ze ook maken en mij in de foto’s taggen. Heerlijk! Mocht je het deeg te vochtig vinden, voeg gerust meer bloem/meel toe! En als je ze iets korter in de oven plaats, dan blijven ze wat zachter.
Zo kun je ze naar jouw smaak maken als je de ‘tweaks’ kent 😉 Het recept vind je hier!
Kokos uit de oven, dit gaat dan in een pot waarna ik het af en toe over een pannenkoek, de havermout of yoghurt heen strooi.
Tegelijkertijd ook een klein handje noten mee-geroosterd.
Salade met spinazie, rode bieten, appel, tofu en pompoenpitten
Smoothie met amandelmelk, diepvriesbloemkool, bosbessen, chia, pindakaas en vegan eiwitpoeder.
Het werd een iets dikkere smoothie, dus dat was lekker uit een kom eten!
Jum!
Avondsnack: yoghurt met een halve appel, chocolade en cashewnoten.
Bietenpizza van de Lidl! Niet per se heel gezond, er zit een klein percentage bieten in. Het ziet er vooral cool uit én je krijgt een mini beetje extra groente binnen op deze manier 😉
We hebben Boy zijn helft en mijn helft. Drie keer raden welke van wie is.
En we sluiten af met een heerlijk ontbijtje vroeg in de ochtend. Havermoutpap met walnoten, rozijnen en geroosterde kokos. Jum!
10 comments
Wat ziet dat er allemaal lekker uit en wat een hoop mooie kleuren! Wat had je smakelijk gekookt voor jou en Boy. Heerlijk. Is de Bietenpizza van de Lidl een aanrader? Fijn weekend, Teni😊
Het was echt heerlijk!! 🙂 De bietenpizza is erg lekker! Maar je proeft niet per se bieten, het smaakt wat mij betreft gewoon naar een lekkere pizzabodem.
Jij ook een fijn weekend Daphne! X 🙂
Ziet er weer heerlijk uit!
Fijn weekend😘
Je ‘speciale’ maaltijd voor Boy en jou ziet er heel mooi uit! Net als die salade, zo kleurrijk! Knap hoe je alles bij elkaar kan gooien en er dan gewoon iets heel lekkers uit krijgt!
dankjewel Angela! Haha ik doe mijn best, soms ziet het er alleen mooi uit maar smaakt het niet. Blijven proberen is wat het uiteindelijk laat lukken!
Ik maak paar keer per week een smoothie met bosbessen en spinazie maar nooit echt nooit krijg ik m zo mooi paars!
Hoe kan dat??
Hi Teha! Ik denk dat het komt door de spinazie. Ik doe er namelijk geen spinazie door, tenzij het een groene smoothie is met bijv banaan, bloemkool en spinazie. Voor een paarse houd ik alles wit en paars: bloemkool, banaan en bosbessen.
Aha!
Ik word altijd zo blij van jouw voedingsdagboek. Ik heb zelf een extreme vorm van pds. Wat ik kan eten, en dat is niet erg veel, is inmiddels zo saai geworden. De low fodmap opties komen mijn neus uit, en zelfs dingen die low fodmap zijn reageer ik af en toe op. Maar dan zie ik deze foto’s en word ik weer helemaal blij, ookal kan ik het zelf niet verdragen ik geniet er op afstand van. Alhoewel ik me soms wel een beetje zielig voel haha
Hoi Teni,
Wat is het recept van de kikkererwten curry die je hebt gemaakt??
Ziet er super lekker uit met de soep en brood. Dat wil ik ook maken 🙂
Ik hoop dat je het receptje wilt delen.
Liefs Linda