Ik had nog zoveel paprika’s over van de markt dat ik er een groot recept mee moest maken vond ik. Elke dag wat stukjes door de salade zou niet genoeg zijn om ze op tijd op te krijgen. Dus heb ik voor het eerst een poging gedaan tot het maken van gevulde paprika’s en ze zijn verukkelijk geworden! Als ik dat zo mag zeggen, haha.
Ik ben nooit heel nauwkeurig met de hoeveelheden bij het avondeten, alles wat over is kun je los eten natuurlijk. Dus gebruik qua hoeveelheden vooral wat je zelf lekker vindt.
Wat heb je nodig voor 2 personen (of voor jezelf alleen een avondmaal + lunch de dag erop)?
- 4 paprika’s (groot, klein, middel maakt allemaal niet uit)
- 2 kopjes rijst
- 3 kleine wortels
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- bosje peterselie
- champignons
- 1 handje (25 gram) walnoten, gebroken
- 1 klein blikje tomatenpuree
- mozzarella (of geraspte kaas)
- olijfolie
- peper, zout, paprika poeder
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celcius
Begin met het koken van de rijst. Ik doe per kopje rijst, anderhalf kopje water. Doe ook een beetje olijfolie in het water bij de rijst, zodat de kans kleiner is dat het gaat plakken. Breng het water vervolgens aan de kook met de deksel op de pan. Haal de deksel NIET van de pan af, ik herhaal: haal de deksel NIET van de pan af. Rijst kookt het beste met stoom, en daarom moet de deksel erop blijven. Als het water eenmaal kookt kun je de deksel er wel schuin op leggen zodat de overtollige stoom eruit kan maar er nog wel stoom binnen blijft. Zet het vuur dan ook laag. Na ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid rijst) is je rijst gekookt en kun je er met je vork even doorheen roeren. Je kunt op dat moment ook wat olijfolie toevoegen.
Bak ondertussen de uitjes met knoflook in de olijfolie.
Doe vervolgens de gesneden stukjes wortel en champignons bij
Verse peterselie! Snijd deze fijn
En voeg de peterselie toe aan de pan tegelijkertijd met de gekookte rijst.
Als het goed gemengd is met elkaar voeg je het blikje tomatenpuree toe.
Als allerlaatste doe je de gebroken walnoten erbij en roer je dit erdoor. De walnoten geven een heerlijke “bite” en een notige smaak.
Was de paprika’s en snijd de bovenkant eraf. “Hol ze vervolgens uit” voor zover dat nodig is bij paprika’s.
En dan is het tijd om ze te vullen met het heerlijke mengsel! Jummmm
Doe als laatste stukjes mozzarella of geraspte kaas over de gevulde paprika’s en stop dit voor 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Het resultaat! Heerlijke gevulde, voedzame paprika’s uit de oven! Ik kan me niet voorstellen dat deze mislukken 🙂 (tenzij je ze niet op tijd uit de oven haalt dan, haha).
Eetsmakelijk!
19 comments
Dat ziet er heeerlijk uit!
Smullen!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa heerlijk!!!!!!!!!!!!!
Die ga ik morgen lekker morgen jummie………….
Vanavond staat op het menu, zalm uit de oven, couscous en veel verse groente.
xxxxx
Jaaaaaa joepie!! Ik hoop dat het lekker zal smaken! Eetsmakelijk ook voor vanavond 😉
Ziet er heerlijk uit! Ik ga ze binnenkort ook maken!! Had laatst ook gevulde paprika’s gemaakt (niet vegatarisch) maar dan met couscous. Zooo lekker! Als lunch ook een goed idee idd. X.
Oeh met couscous!! Wat een goed idee 🙂
Dat ga ik meteen de volgende keer doen, superlekker 🙂 x
Hmmmm. ziet er lekker uit hoor! Goed plan, ga ik vanavond maken, voor morgen op het werk, als ze hier allemaal aan een wit broodje kroket gaan, hahaha! 😉
Bedankt voor het recept!
Hahah ja dat vind ik ook altijd leuk om te zien :p
zelf gezond eten (superlekker klaargemaakt) meenemen, en de anderen toch een beetje jaloers zien kijken met hun ongezonde snack die eerst wel heel lekker leek :p
Ziet er heel lekker uit, leuk recept! Thanks 🙂 ga het zeker eens proberen.
Joepie! 😀
Ik ga ze vanavond maken maar ipv rijst, doe ik lekker couscous.
Jummie, heb er nu al zin in :-)…
xxxxx
Jaaa ik ga ze dus ook met couscous maken de volgende keer. Heerlijk 🙂 xxx
Ze waren heerlijk!!!!
Nou ben ik ook dol op couscous 🙂
xxxx9
Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik zou alleen zelf de kaas weglaten om het geheel nét ietsje gezonder te maken. Snel een keer uitproberen dit receptje!
Ik hoop dat je het lekker vindt! 🙂
Ha Teni,
Heerlijk recept! Heb ze vandaag bij de lunch gegeten. Ook de appel havermout bites zijn super lekker! Net als de mueslirepen… Eigenlijk ben ik gewoon fan van je recepten dus!!;)
Aah superleuk om te lezen Viviane! 😀
Heb ze gemaakt en ze waren heerlijk.ik heb er ook een handje rozijnen door gedaan. Yummyy
Haha, ik me afvragen waarom ik zoveel vulling overhield net.. moest ze helemaal volproppen+grote bult erop, kom ik erachter dat het in 4 paprika’s moest ipv 2.. oeps! Desondanks ruiken ze heerlijk nu, ben benieuwd! De smaak zal er niet minder om zijn 🙂