Ik ben werkelijk gék op zelfgemaakt ijs met fruit, ook wel ‘nice cream’ genoemd. Wanneer je bananenijs als basis gebruikt en daarop uitbreid met andere heerlijke gezonde ingrediënten.
Vandaag de versie: Karamel Zeezout! De karamelsmaak komt van de medjool dadel die écht het verschil maakt! Op naar het recept 🙂
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 1 bevroren banaan
- 40 gram kokosyoghurt (of gewone yoghurt voor niet-vegan)
- 20 gram vegan eiwitpoeder, vanille (mag je weglaten als je het niet hebt)
- 40-50 ml plantaardige melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
- 1 medjool dadel (ontpit, even 5 minuten weken in warm water)
- snufje zeezout (een klein beetje is meer dan genoeg!)
- gehakte noten als topping (optioneel)
Je hebt voor dit recept een goede keukenmachine nodig die bevroren fruit en dadels kan blenden.
Het is verder heel simpel; alles bij elkaar in de keukenmachine en blenden tot het een heerlijke gladde massa is: IJS! Proef even of je de verhouding van zoet en zout goed genoeg vindt. Begin daarom altijd met het minimale aan zout, je kunt altijd nog een snufje toevoegen.
Verplaats het ijs naar je favoriete schaal en top het met jouw lievelingstoppings. Ik ging voor gehakte noten voor een lekkere ‘crunch’. En genieten maar! Eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en dat terwijl je een romig ijsje eet! Een favoriet hier in huis 🙂 Enjoy!
1 comment
Teni, dit is…. goddelijk. Mooi recept heb je gemaakt. 😍Karamel en zeezout is zo’n fantastische combi. In chocola bijvoorbeeld ook. Ik dank je voor jouw recept. Ik ben gek op recepten maken. En ben gek op ijs haha. Dus guess hoe enthousiast ik nu ben. 🤩 Je hebt vast heerlijk zitten peuzelen van dit ijs. 🍨💫😘