Tijd voor weer een nieuw en heerlijk voedingsdagboek! Tenminste, heerlijk naar mijn smaak 😉 Ik merk wel dat ik weinig aan het variëren ben de laatste tijd, ik heb een aantal maaltijden en snacks die ik HEEL lekker vind en ik blijf ze herhalen. Misschien dat het ook te maken heeft met dat ik mijn calorieën op dit moment bijhoud (niet alle dagen, maar meestal wel). Mocht je denken; “huh, waarom?” dan wil ik je doorverwijzen naar mijn serie “Op weg naar mijn droomlichaam aflevering 2“, daar leg ik het helemaal uit! Voor nu, op naar het voedingsdagboek!
Rijstwafels met pindakaas, heerlijk simpel en stelt nooit teleur.
Dit is dus één van die maaltijden, je hebt het vast al wel in de vorige voedingsdagboeken voorbij zien komen: een volkoren wrap met smeerkaas, bonen (of een vega burger ofzo), rode ui, tomaat en ketchup.
Zonder ui vind ik hem niks, het is echt de rauwe ui waar ik goed op ga, haha.
Stamppot in the making voor Boy. We eten bijna altijd verschillende dingen als avondeten. Dit is al sinds het begin dat we samen zijn 😉 We willen gewoon allebei vaak iets anders en ik vind het totaal geen moeite om wat anders ernaast klaar te maken als ik toch al in de keuken sta voor mezelf.
Boy blij met zn stamppot met jus.
Teni blij met aardappelen, wortel en courgette uit de oven!
Ohhh kijk even hoe crispy die aardappelen zijn.
Tofu bakken met wat knoflookpoeder en tajin kruiden van de Lidl.
En klaar! Vol bord om van te smullen.
Ik eet er dan weer een simpele salade naast van tomaat, komkommer en rode ui (zout en citroensap eroverheen).
En snelle snack, rijstwafels met smeerkaas.
Oven baked chips (paprika) is één van mijn favorieten. Dit schaaltje wordt ongeveer 3 x gevuld op een avond 😉
Ik dip mijn chips altijd in yoghurt of kwark.
Goedemorgen, nieuwe dag – nieuwe rijstwafels met pindakaas.
En natuurlijk de welbekende wrap met smeerkaas, bonen, rode ui, tomaat en deze keer ook wat komkommer (het was de salade die nog over was van de avond ervoor).
Nog meer restjes van de avond ervoor.
Warme sojamelk (of havermelk) vind ik soms zó hartverwarmend, vooral op een regenachtige middag.
Magere kwark met eiwitpoeder (even goed roeren) + een appel en pitten & zaden.
Ik vond dit in de Albert Heijn en besloot het eens te proberen!
Ik vond het niet heel boeiend, gelukkig had ik er ‘echte’ spaghetti bij gemaakt haha.
Zielig schaaltje met de restjes chips, haha.
Ik word nog steeds zo blij van onze groente en fruit ‘boot’ die we vonden bij de Tk Maxx!
Het wordt denk ik weer eens tijd voor vers sinaasappelsap 😉
Magere kwark met eiwitpoeder en chiazaad.
En daar gaat weer als vanouds een appel en pitten&zaden mix van de Lidl overheen!
Zo, dat was hem dan weer voor deze keer – alles wat ik zo’n beetje heb gegeten de afgelopen tijd (thuis). Heb je vragen? Laat ze gerust achter in de comments!
7 comments
Heerlijk om zaterdag starten met je artikel en die mooi foto’s!
Hee teni! Ik vind het er super lekker uitzien allemaal. Ik heb alleen een vraagje en ik dacht misschien kan jij mijn vraag als diëtist beantwoorden. Ik zie vaak dat mensen door de magere kwark nog eiwitpoeder doen, maar waarom? In die kwark zit toch al super veel eiwit? En ik dacht dat een mens ook maar een bepaald aantal gram eiwit per keer kan opnemen. Geen kritiek maar ben gewoon echt benieuwd of ik dit zelf ook moet doen! Fijn weekend. Liefs, Kiki
Hi Kiki, thanks voor je vragen!
Je eerste vraag over eiwit in kwark doen: ik vind het lekker, het wordt wat zoeter en dikker en ik zit er langer van vol.
Ik denk dat je vermoedde dat ik het deed om extra eiwitten binnen te krijgen – dat deed ik misschien vroeger, maar ik ben toen de smaak zo lekker gaan vinden dat ik nu ook nog wel vaak doe.
Ik ben niet hyper-gefocusd op eiwitten. Ik probeer ongeveer 60-70 gram per dag binnen te krijgen en ik let op mijn calorieën. Verder let ik niet op andere macro’s of voedingsstoffen.
Door eiwit in mijn kwark toe te voegen ga ik niet ineens 150 gram eiwit per dag eten.
Je lichaam kan – naar wat ik nog weet, maar dit kan inmiddels achterhaald zijn – een bepaalde hoeveelheid eiwit per keer / per maaltijd opnemen, niet per se per dag. Maar dit kan inmiddels anders zijn, dus pin me er niet op vast.
Uit je vraag vermoedde je misschien dat ik eiwit toevoeg omdat ik extra eiwit wil binnen krijgen en hierdoor misschien teveel wat mijn lichaam niet meer opneemt – maar het antwoord is eigenlijk heel simpel: ik vind het lekker en ik let niet zo strict op alle macro’s zoals misschien gedaan wordt door mensen die ook eiwit in hun kwark doen 😉
Hopelijk geeft dit antwoord op je vragen!
Liefs,
Teni
Bedankt voor je antwoord 🤗. Liefs!
Hoi Teni,
Mijn aardappel meestal zoete aardappel en pompoen in de oven…. wordt niet zo knapperig..
Tips?
Liefs Marjon
zoete aardappel en pompoen zijn ook niet om knapperig te worden 😉 Tenzij je ze frituurt!
Ohhh Oké
Haha
🥰